Skip to content

Kepi Yeni Yerinde

Kepi Asansör Genel Müdürü Emre İpek ile Kepi’nin yeni yerinden üretim kapasitesine, sektöre yaklaşımlarından ihracat hedeflerine uzanan keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İpek, yeni tesislerine taşınmanın kendilerine sağladığı avantajlarla Kepi Asansör’ün mevcut kapasitesini yüzde 50 arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Firmanızın kuruluş hikayesini ve faaliyet alanını bizler ile paylaşır mısınız?

Daha 12’li yaşlarda asansör sektörü ile tanışma fırsatı buldum. Sektör içerisinde çekirdekten yetişen bir eleman olarak gördüm ki; Türkiye’nin asansör sektöründe işini ciddiyetle yapan, imalatçısını ve müşterisini hiçbir şekilde mağdur etmeyen tedarikçi ve çözüm firmalarına ihtiyaç var. Bu ihtiyacı gidermek üzere çalışmalarına başlayan firmamız 2015 yılı mart ayında resmi olarak Emre İpek imzası altında kuruldu. Firmamız asansör kabini üreticisi ve tüm asansör bileşenlerinin satıcısı konumundadır. Uzman kadromuzla müşterilerimize daha hızlı, daha sorunsuz, daha güvenilir, daha üstün hizmet ile yüzde yüz müşteri memnuniyetini hedefledik. Artık işin ‘Daha neler yapabiliriz?’ kısmındayız

Ürün gruplarınız ve hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bünyemizde yerli ve ithal tüm asansör bileşenleri mevcuttur. Bir asansör kuyusu içerisinde, asansörü sorunsuz şekilde çalışır hale getirecek bileşenlerin tamamını oluşturan, ‘PAKET ASANSÖR’ satışına özellikle önem gösteriyoruz. Küçük yaşlarda sahada çalışmanın avantajı sanırım, sattığımız tüm ürünlerin, nasıl monte edileceğini, nasıl çalışacağını, ne koşullarda arıza verebileceğini çok iyi biliyoruz. Müşterilerimiz kuyu ölçülerini tarafımıza bildirdiğinde, istedikleri özellik ve ölçüleri baz alarak kendilerine kuyu yerleşimi sunuyor, doğru ürün seçiminde yardımcı oluyoruz.


YENİ YERİNE TAŞINAN KEPI ASANSÖR MARKET, KAPASİTESİNİ YÜZDE 50 ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

Aylık ortalama 60 paket asansör teslim kapasitesi bulunan Kepi Asansör Market, Ankara Ostim OSB sınırları içerisinde bulunan ve toplamda 3bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisinde yüzde 50 kapasite arttırmayı hedefliyor.

2017 yılında 600 paket asansör teslimine imza attık. Bu paketlerin bazıları, 8 ton 2 durak hidrolik, 24 durak 2,5 m/sn yolcu asansörü, 25 durak 2,5m/sn itfaiyeci asansörü gibi standartların dışında, bilgi ve birikime ihtiyaç duyulan paketler. Paket asansör satışlarımızda 2,5m/sn hıza kadar olan ürünlerde, bünyemizde imal ettiğimiz kabinler kullanılıyor. Paket anlaşmalarımızı yaparken, termin sürelerine çok dikkat ediyoruz. Aylık ortalama ihtiyacımız olan bileşenlerin yüzde 60’ını stokta bulundurma gayreti gösteriyoruz.

İhracat faaliyetleriniz nasıl gidiyor? Hedefleriniz var mı?

Geçmişte Cezayir, Bahreyn gibi ülkelere ihracat faaliyetlerinde bulunduk. Yeni yerimize taşınmakla birlikte, dış ticaret ekibimizi güçlendirdik ve Ortadoğu ve balkanlar başta olmak üzere, tüm dünya ülkelerine firmamızı tanıtma gayreti içerisindeyiz. Türk malı asansörleri satmak için çalışıyoruz. Hedefimiz, mevcut ihracatlarımız dışında, şu anki kapasitemizin en azından yüzde 30’unu ihracata ayırmak. Bu yıl 2 -4 Ekim tarihleri arasında Polonya’nın Kielce kentinde düzenlenecek olan Euro Lift 2018 Asansör Fuarı’ndayız. Ekip olarak “Dünya pazarında biz de varız…” sloganıyla ilerliyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki, firmalarımız için satış ve pazarlama ağı çok önemli. Kepi Asansör satış ve pazarlama ağını nasıl kurguluyor? Hedefleriniz var mı?

Kepi Asansör Market olarak tüm çalışanlarımız firmanın kurum ortağıdır. Ekip olarak en başta oluşturduğumuz ilke ve hedeflerimizden şaşmadan, ciddiyetimiz ve samimiyetimizden asla taviz vermeyerek, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Hep düşündüğümüz gibi, daha fazla noktaya ulaşarak, satış ağımızı genişleteceğiz. Amacımız, Kepi Asansör’ün müşterilerine sunduğu güler yüzlü hizmeti daha fazla noktaya yaymak.

“Biz, Kepi Asansör ailesi olarak inanıyoruz ki, Türk asansör sektörü içerisinde bulunan bütün firmalar, yerli üretimi destekler ve yerli malına eğilimlerini artırırlarsa, çok güçlü ve sağlam bir sektör haline geleceğiz.”

Diğer Haberler